Annie och jag livade upp en regnig dagmed att så lite krasse. Lite hushållspapper i skål och spruta lite vatten över hela så pappret blir rejält genomfuktat
Jag hade inte planerat middagen riktigt bra, inventerade kylskåpet och hittade en bit blomkål och en bit purjolök, så medan jag stekte biffar (fakirbiffar menmed kryddpeppar, svartpeppar, lök och sojasås) kokade jag blomkålsbuketter och purjobitar några minuter i saltat vatten
Om ni dessutom vill göra egen chokladsås så är det såååå enkelt och såååå gott. Blir det något över så kan ni sätta in det i kylen och mikra det dagen efter (eller dagen efter det)
Riv ingefäran grovt medskalen på. Ska vi kanske försöka hålla sig någorlunda friska denna höst & vinter så tror jag den här magiska drycken hjälper oss en bra bit på vägen
Nu måste blomman torka tills nästa dag. Jag ”limmar” med lite vatten på enpensel. Till knoppen har jag använt mig av de två minsta utstickarna och börjar då meden större boll för att knoppen inte skall kännas för liten mot de stora blommorna
Såhär i mellandagarna är det dags att fundera på hur mycket mer man kan äta innan man spricker. Lyssna på Carpaccio med Nan Roig, Horseradish Road med The Mountain Goats och New Year med The Breeders
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.