Hummersoppa med hummertoast och citronaioli
Coop
Coop
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kokta humrar, skal och kött från klorna till soppan, stjärtarna till toasten
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g skalad rotselleri, i små bitar
  • 1 skalad morot, i små bitar
  • 250 g ansad fänkål, i bitar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk konjak
  • 1 dl vitt vin
  • 8 st pepparkorn
  • vatten
  • 2 dl visp- eller mellangrädde
  • 10 st hela espressobönor, kan uteslutas
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 100 g osaltat smör
  • 1 salladslök, i tunna skivor
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk citron, pressad saft
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja, smaksatt med citron
  • 0,5 krm salt (efter smak)
  • 0,5 krm peppar (efter smak)
  • 1 ciabatta, skuren i cm-tjocka skivor, delade på mitten
  • 0,5 msk olivolja
  • 70 g sallad, t ex maché, mangold eller mizuna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.