Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
Blanda degen, gärna i en matberedare och låt den vila kallt minst en timme. Sätt ugnen på 200º. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, picka den med en gaffel och förgrädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen
Skulle kanske kunna kalla den kyckling i gräddsås också eftersom det inte är så mycket till gryta så som jag tänker mig gryta med en massa ingredienser
Jag och Kevin valde två varmrätter som vi delade på, ena var såklart oxkinden med tryffel- och potatispuré och den andra var konfiterad fläsksida från Rocklunda gård med vitkål, ölkokt lök & rostad vitlök
Ingredienser 450 g kalkonfärs 150 g kalkonbacon, strimlad 2 msk olivolja 1 st stor gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1 st stor morot, hackad 1 burk konserverade körsbärstomater 2 msk tomatpuré 1,5 dl rödvin 1,5 dl hönsbuljong 1 kruka färsk basilika salt svartpeppar Till servering
Efter filmen gick vi till Restaurang Familjen och det var premiärbesök för hela sällskapet. Vänlig och lyhörd och tog sig tid att sätta sig på huk vid vårt bord och prata lite extra om maten och restaurangens filosofi
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser utom kryddorna i en långpanna och blanda väl. Blanda vatten, honung, olja och kryddorna väl och häll blandningen över müslin och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.