Lobie bi lahme är en mustig grytamed gröna bönor och kött. Börja med förberedelserna till grytan. Gillar du chili kan du gärna tillsätta det i grytan för att få lite sting på den
13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Grytans smaksättare kan du också experimentera med efter utbud och smak, gillar du inte koriander så tar du kanske mynta istället eller någon annan ört som faller dej på läppen
Fräs alltsammans några minuter med olja och koriander i en stor kastrull. Här kan man gärna blanda olika sorters bönor och linser, allt efter vad som finns hemma
Servera – gärna med ett riktigt gott nybakat bröd. Denna ljuvliga matiga grytamed fantastiska medelhavssmaker gör sig väldigt bra som den är med ett gott bröd, eller för den som vill med potatis eller ris
Servera grytanmed t ex ris, sallad och yoghurt. I den här rätten blev det dessutom lite mexikansk touch då en påse tacokrydda fick sällskapa medbönorna och ananasen
Jag sköljer ur grytanmed Wild Turkey bara för att jag är så tuff. Istället blir den otroligt smakrik och mustig med nästan chokladliknande, rökiga toner
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
I Marocko kallas den här rätten Loubia vilket i Irak är en annan typ av bönor, haricoverts. Fasolia är en vanlig maträtt i många länder och kan tillagas på många olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.