Vispa till skum tillsammans med honung och socker. Prova med sticka att den känns torr. Dela cocktailbären och garnera med dem och skär kakan i bitar innan chokladen stelnat helt
Kakorna är lättgjorda, sötade med honung och smaksatta med kanel. Jag toppade dessutom kakorna med lite smält choklad för att göra dom lite extra trevliga att titta på (men det gör man givetvis som man själv vill)
Det är gott med kokta grönsaker till. Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
Blanda allt väl, häll i en smord form, låt det stå i ugnen på 175 grader ca 30 minuter, eller att den stelnat och fått färg, serveras ljummen med sylt och vispad grädde mums
Den kallas honungskaka om man översätter ordagrant från det lettiska språket. Det finns enklare och knepigare recept, och i det här inlägget kommer jag dela med mig av en enklare version
Denna måndag till ära vill jag fresta er med dessa fina kakor som är sötade med honung. Om du vill lyxa till dina honungskakor har du bitar av choklad i degen eller dekorerar med choklad
Året runt med Saltå kvarn. Jag får testa att baka om dem med lite förändringar. De förtjänar en mycket bättre bild än nedanstående men mannen drog på tredagsutflykt och tog med sig systemkameran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.