Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi har gjort de här skorporna många gånger tidigare och det är bara att ställa sig och göra en omgång till så att vi har till alla sommarens utflykter
Förvara skorporna i tät burk. Dela bullarna och lägg dem med snittytan uppåt på plåtar. Rosta skorporna ljusbruna i 200° i ca 10 minuter. Lägg alla skorporna på en långpanna och låt dem torka i 100° i minst 1 timme eller över natten (stäng då av värmen) med ugnens ventil öppen och ugnsluckan lite på glänt
Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Bre på smör och ringla på rikligt med Kardemumma. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper men inte för tätt, de flyter ut en hel del
Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
(här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Kardemummamacarons med nougatfyllning. Macarons är ju supergott. Jag har varit sugen på att göra dessa sen jag fick fin kardemumma från Indien av en kusin
Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.