Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den här härliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
vetekross. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Forma dem till avlånga limpor. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Köttet blir underbart gott och mört och får sen koka en stund strimlat i den goda såsen innan den serverades hos oss en fredagskväll som en slags tackorätt
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt tilloss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Idag ska jag intill stan och fixa några ärenden, så dags att fixa till sig. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem tillsammansmed vaniljextrakt i äggsmeten
Lös upp jästen i en stor bunke med lite av degspadet och tillsätt sedan all vätska. Blanda i socker, salt och kardemumma och till sist mestadelen av mjölet (spara lite tillutbakningen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.