Detta är ett recept där din egen smak får styra en del, både vad gäller hettan och sötman som du behöver för att balansera den, så den gamla devisen "smaka, smaka," gäller verkligen idag
Dom tackade vi ju så klart ja till, vi kände igen dom sedan vi varit på semesterresor i Bulgarien och ätit Sizzeling Plate några gånger, eller fräsande tallrik som det kan heta om man översätter det
Dela laxen i fyra lika stora bitar. Badda in laxbitarna med kryddmix och olja. Dela laxen i mindre bitar och varva i tacoskal med sallad, mango, silverlök och rädisor
Ingredienser för 4 personer400 gram laxfilé i fyrkanter2 dl mager kokosmjölk2 msk sweet chilisås0. 5 fiskbuljongtärning800 gram kokt kall potatis1 msk matolja1 msk sesamfrönsaltsvartpepparGör så härDela laxen i lagom fyrkanter. Lägg i laxen och låt den sjuda med tills den är färdig, ca 5-6 minuter. 400 gram laxfilé i fyrkanter
Tillsammans med den lite heta och syrliga nudelsalladen, blev det en riktig festmåltid. Så jag skaffade mig en påse, gick rätt så försiktigt ut mängdmässigt då jag hört att sichuanpepparn kan vara jättestark och gjorde en jättegod laxrätt
På tallriken förutom den heta röran fanns också rökt lax och kokt ägg. Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röra med äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.