Men när det nu är så kallt, då är det najs att äta något riktigt hett - i dubbel bemärkelse. Under tiden steker du blomkålen i mindre bukter i en panna med olja
Rostad blomkål. Rör ner korv och lök och låt det fräsa med. Dela blomkålen i mindre buketter. Smaksätt med salt, sambal oelek och chiliflakes till önskad styrka
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser och grönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
Sedan någon vecka tillbaka har jag spanat in ett recept på en pizza medblomkål som jag tyckte både lät och såg god ut, så idag gjorde jag slag i saken och gjorde en variant på ursprungsreceptet
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Eller varför inte blomkålsris. En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. Lägg i blandningen i stekpannan på slutet och stek med baconen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.