Luncherna hemmahosmormor och morfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Middagsklubben i Juli månad, har redan nått sitt slut, och flera gäster har tackat för sig. Några tappra, som är mer eller mindre familj, stannar kvar tills de stupar, medan jag sitter och går igenom kvällen, i bild och tanke
I Lund, precis vis AF-borgen finns lunchrestaurangen ”Hemmahos Greken”. Den kan serveras som hos greken med en pastasallad blandad med yoghurt, med en bit kyckling eller som vegetarisk ensamrätt med en bit bröd
Fick ett ryck och tog tag i brödkaveln en svängom i eftermiddag. *ler nöjt*. Att baka bröd är inte min bästa sida, men har varit sugen på brödkakor ett tag så nu mina vänner luktar det riktigt gott här i huset ikväll
Igår var vi hemmahos Pia och Conny Hamberg och hälsade på, Ceasar var tyvärr inte hemma. De har en Cane Corso kennel som heter Mamarazza’s Cane Corso utanför Nynäshamn och de har en tik som både Daniel och jag blev kära i när vi träffade henne första gången
I går var det äntligen dags för middagsklubbens December-middag. Efter en lång paus, och alldeles för mycket jobb, var det lite extra stressigt och pirrigt, men just därför var jag också väldigt bra förberedd
Koka potatis och morötter som serveras till. Kokta morötter. Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk
Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver. Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.