1375 g
socker 150 g vatten 125 g glykos 166 g hallonpuré 8 g citronsyra 32 g gelatinbladKoka socker, glykos och vatten till 140 grader. Tillsätt hallonpure och koka till 115 grader. Tillsätt citronsyra och blötlagda gelatinblad och spritsa i silikonformar som är hallonformade, låt stå tills nästa dag och doppa i socker.
Ingredienser Portioner. ca 30 bitar 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 g smör 100 g hackad mjölkchoklad med apelsinsmak Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smörkola. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.