Ett jätte enkelt recept som inte kräver någon glassmaskin eller något rörande. Hade en burk kondenserad mjölk iskafferiet, litetid och flera matgäster på kommande följande dag, så jag snodde ihoplite hemlagad glass
Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. Sila genom finmaskigsil. 1 1 1/2 dl vispgrädde. 1 1 dl glukossirap. 1 2 msk vaniljsocker . 1 3 msk kakao och finhackad mandel/nötter och små marshmallows . 1 2 dl finhackad choklad. 1 2-3 msk likör . 1 2 msk pulverkaffe och 2-3 msk rom eller konjak Vispa samman äggulor och socker. 1Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. 1Tillsättvalfrismaksättning. 1Kör blandningeniglassmaskin eller ställ ini frysen iminst 5 timmar och rör om då och då
När jag var liten och gick på dagis så fickviibland hårdfrusen glass med varm chokladsås. Därför händer det att jag gör egen på vispade äggulor florsocker och vispad grädde
Krämig och inte alls sådär isig som glass kan bli när man inte har glassmaskin. I denna variant la jag i resterna från dessa chokladkakor och det blev som vaniljglass med kladdkaka i…
Om jag ska rekommendera en dessert så här ipåsktider så måste det bli den här hemgjordaglassen. Lägg en plastfolie över och ställ allt i frysen tills smeten fryst tillglass
glassmaskinen och följa tillverkarensinstruktioner. Har för första gången provat laga glass hemma, nu kan jag nog aldrig mer köpa glass på burk ibutiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.