Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Eller sprid ut köttet på en ugnsplåt. 500 g fläskkarré, kotlett, entrecote, kalkonkött eller kycklingkött. 0,5 dl matolja eller olivolja
Ett jätte enkelt recept som inte kräver någon glassmaskineller något rörande. Hade en burk kondenserad mjölk i skafferiet, lite tid och flera matgäster på kommande följande dag, så jag snodde ihop lite hemlagad glass
Mosa under tiden lite färska eller frysta bär. Jag gjorde ett grundrecept till Vaniljparfait. Hemgjordglass är så otroligt mycket godare än de flesta köpta
(mängden bär beroende på om du vill göra mer glass- eller sorbetkaraktär). Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten
12-3 dl mosade bär eller sylt. 1 2 msk pulverkaffe och 2-3 msk rom eller konjak Vispa samman äggulor och socker. 1Kör blandningen i glassmaskineller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då
Alltså det här med glass gjord på frysta bananer, är inte det bara för gott. Den här godingen gjorde jag som kvällsmat eller större kvällsmål när jag kom hem sent en kväll från jobbet och var väldigt hungrig
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Jag kan tänka mig att det här är en dessert/glass som man antingen älskar eller hatar. Har för första gången provat laga glass hemma, nu kan jag nog aldrig mer köpa glass på burk i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.