Efter en hel del funderingar kring hur mycket en liten passionsfrukt rimligen kan få kosta och överväganden om hur jag skulle kunna få till något annat med lite syra i så landade hela projektet i dom här supergoda vinbärsrutornamed maräng
skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg. Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. På nyårsafton serverade jag Toast Skagen till förrätt (hemgjord god röra) och i år blev det även hembakt bröd som botten
Du kan även göra den med röda vinbär eller blåbär. Kokos och svarta vinbär är gott ihop. 75 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl svarta vinbär 1 dl kokosflakes. 2 dl svarta vinbär
Maränger är väldigt tacksamma så. Idag blev det iallafall Sega, härliga maränges med smak av denna underbara vita choklad med smak av jordgubbar och grädde
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Innan du bakar med surdegen är det viktigt att den är aktiv och bubblande och inte för sur, den ska vara lätt och fräsch om du smakar på den, bara en lätt syra
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Toppa med färska hallon. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.