Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépepparoch grönpeppar - används både till fläskfilénoch pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1150 g gorgonzola. 1Salt och peppar. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs medhela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet medgorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen ochdela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Medanfläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Servera med en god sallad. Stek köttfärs ihop med en hackad lök. Skiva löken och stek den mjuk. Krydda med timjan, svartpeppar, citronpeppar, lite curry, cayennepeppar - eller dina favoritkryddor
Severa fläskfilénmed den balsamicorostade löken, jordärtskockspurén ochmorotsslantar. Penslafläskfilénoch stek den i smör i en stekpanna, så att den får vacker färg runtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.