(Risk att det kokar över om man häller på allt på en gång. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
gris,. Medanfläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Fläskfilé. Ringla på yoghurt, strö över lite fänkålskvistar och servera med det fluffiga riset. Till det här receptet ska du ha ingredienserna framme, matberedaren laddad med insatsen för tjocka skivor, en stor gryta på medelvärme, en medelstor kastrull med lock på medelvärmeoch en grillpanna på hög värme
Severa fläskfilénmed den balsamicorostade löken, jordärtskockspurén och morotsslantar. Pensla fläskfilénoch stek den i smör i en stekpanna, så att den får vacker färg runtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.