Ingredienser- valfritt antal havskräftor - en rejäl klick smör- 2 vitlöksklyftor- halvt knippe persiljaGör så här. 1) sätt på ugnen på 200 gr och ta fram smöret ur kylen2) halvera havskräftorna på längden och pilla ut bajsranden3) blanda samman smör, vitlök och hackad persilja4) fördela vitlökssmöret på havskräftorna5) in i ugnen i ca 5 min
Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Vispa smöret krämigt och blanda med persilja, citronskal, vitlök, salt och sambal oelek
Men man kan inte bara handla färsk fisk där utan även nykokta havskräftor till riktigt bra pris. Till kräftorna köpta jag en aioli med smak av sambal oelek och chili, gottigt
Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Ett kryddsmör som passar perfekt till ex. Blanda det mjuka smöret med 1 dl finriven parmesanost, 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftorsamt finrivet skal från knappt 1/2 citron
När man har mängder med smör i kylskåpet brukar alltid detta göra att det går åt snabbt. Kryddsmör i alla dess former har en förmåga att försvinna snabbt
Redan idag kommer jag gå på med en proppfull långpanna av ugnsgratinerade havskräftor. När havskräftorna är färdiga i ugnen häller jag över all vätska i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.