13 msk
smör att smörja laggen medBlanda vetemjöl, havregryn och vatten till en jämn smet. Ställ åt sidan i en timme att svälla. Vispa grädden hårt. Dock ej till smör förstås. Värm våffeljärnet. Vänd ner mjöl och vattenblandningen i grädden. Våffelsmeten är klar. Smörj eller pensla våffeljärnet med lite smält smör. Har du ett nonstick våffeljärn så behöver du ej smörja laggen. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda havrevåfflorna i 3-6 minuter eller tills de har fin färg och är frasiga. Tiden varierar mellan olika våffeljärn. Lägg upp våfflorna på galler för sig (så håller de sig frasiga) eller servera dem direkt med önskade tillbehör.
1. Stek pannkakorna och fyll en smal sträng i mitten med räkstuvning, räkor och den rivna osten. Vik in kanten på pannkakan upptill och nedtill och rulla ihop till en rulle
1. Smält smöret, låt svalna. 2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. 3. Vispa upp ägg och mjölk. Vispa ner de torra ingredienserna, sikta gärna ner dem
Våffeldagen kom och gick. Det fanns inte tid just den dagen att grädda våfflor hemma hos mig utan jag bestämde mig istället för att långfredagen fick bli min våffeldag
Havrevåfflor med hallonkvarg och kakao. Blev så fruktansvärt sugen på våfflor i fredags när jag vaknade, men då jag till största möjlighet försöker att hålla mig borta från just vitt mjöl och socker så ville jag försöka hitta en lösning utan att använda mig utav just vitt mjöl
Idag är det ju våffeldagen så våfflor blev det finns många teorier om det men idag går vi på den att man firar in våren eftersom vi har en knall dag med strålande sol ,nästan stilla och +17 i skuggan bättre väder på våffeldagen får man nog leta efter
havrevåfflor med chèvre, jordgubbar, ruccola, pekannötter & limechiasylt. Våfflor tenderar ju ofta att vara något sött med grädde & sylt som serveras på våffeldagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.