Havrevåfflor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 dl havregryn
  • 14 dl kallt vatten eller mineralvatten
  • 13 msk smör att smörja laggen medBlanda vetemjöl, havregryn och vatten till en jämn smet. Ställ åt sidan i en timme att svälla. Vispa grädden hårt. Dock ej till smör förstås. Värm våffeljärnet. Vänd ner mjöl och vattenblandningen i grädden. Våffelsmeten är klar. Smörj eller pensla våffeljärnet med lite smält smör. Har du ett nonstick våffeljärn så behöver du ej smörja laggen. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda havrevåfflorna i 3-6 minuter eller tills de har fin färg och är frasiga. Tiden varierar mellan olika våffeljärn. Lägg upp våfflorna på galler för sig (så håller de sig frasiga) eller servera dem direkt med önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.