300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
Det fina vädret håller i sig och det känns så där att stå inne i köket och laga mat. Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
4 dl grädde. 12 dl vetemjöl. 12 dl havregryn. 14 dl kallt vatten eller mineralvatten. 13 msk smör att smörja laggen medBlanda vetemjöl, havregryn och vatten till en jämn smet
Koka couscous. Skär zucchini och purjolök fint. Fräs filéerna, vitlök och grönsakerna gyllenbruna. Tillsätt couscous och blanda i pressad citron och rivet citronskal