De här havretekakorna/bullarna har jag bakat åtskilliga gånger vid det här laget. Första gången kom de till när delar av familjen övernattat och det blivit lite fel i frukostgrötsberäkningen
Havretekakor, 20 st5 dl mjölk2 dl fiberhavregryn50 g jäst100 g smör, rumsvarmt2 msk honung/sirap1 äggula1 tsk salt660 g / 11 dl vetemjöl specialBlanda havregryn och mjölk i en kastrull. Havretekakor, 20 st
Havretekakor med linfrö 3 dl mjölk1 dl linfrö1½ dl havregrynKokas ihop till en gröt. Bakar ganska ofta tekakor av olika sorter, tycker det är enkelt och det går rätt fort
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp. Klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap, salt, havregryn, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Koka upp vattnet. Lägg havregrynen i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Rör om och låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader
Efter att ha kommit hem från jobbet, druckit en mugg kaffe, kollat mail och sådant som stressar ner efter en arbetsdag, satte jag en deg till havretekakor
Det blev Leilas rabarberbullar som är så grymt goda och en laddning havretekakor. Rabarberna har äntligen växt till sig och det är ju lite roligt det där att bara kunna gå ut och hämta växter och bär på tomten och laga till dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.