Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Om du använder kokosolja var försiktig med dina varma händer så att oljan inte smälter för mycket, det kan vara bättre att köra ingredienserna i matberedare
Toppa med färska hallon och servera. 15 dl rysk yoghurt. 11 vaniljstång 5 dl rysk yoghurt 1 dl florsocker 0,5 lime 2 dl färska hallonSkrapa ur vaniljstången och lägg i en skål tillsammans medyoghurt, florsocker, limezest och några droppar limejuice
De här sconsen med havregryn i är riktigt, riktigt goda. Servera med ditt favoritpålägg men mitt tips är smör och mesost (om man gillar det), jättegod kombo
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. )8 bitar. 90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min
Ställ bunken med degen övertäckt och kallt över natten. Nämligen baguetter gjorda på yoghurt. Pensla bröden med smält smör och strö över pumpakärnor och flingsalt
Serveras nygräddade med smör, lite marmelad och en god ost. Har bakat havrescones till frukost som vi strax ska hugga in på, men tänkte att ni kanske också ville ha ett frukosttips först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.