Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. 75 g (ca 4 dl) kruskakli. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. 75 g (ca 4 dl) kruskakli
Till och med Måns tyckte om det. Bre ut smeten på plåt med papper. ) 1 plåt 2 dl linfrö1 dl kruskakli1/2 dl pumpakärnor1/2 dl sesamfrö2 msk chiafrö1 msk fiberhusk1/2 tsk salt2 dl vatten Blanda alla torra ingredienser och häll i vattnet. 1 dl kruskakli
Det här receptet på ett bröd med linfrö och kruskakliverkade väldigt enkelt och lättbakat. 6 dl mjölk1 paket jäst2 msk olja3 tsk salt1 dl kruskakli1 dl linfrö15 dl vetemjölVärm mjölken till 37 grader. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter till. Pensla brödet med 2 msk mjölk och strö över ca 1/2 dl linfrö eller andra frön. 1 dl kruskakli
Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull
Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber. Äter man lågkolhydrats kost för viktminskning skulle jag inte rekommendera det men äter man det för hälsans skull och tränar mycket så ser jag inget problem med att ta en skiva då och då
Jag tycker om paj, och det är väldigt lämpligt att ha i matlådan med sig till jobbet. Det som ibland kan vara lite trist med paj dock är ett tråkigt pajskal, det finns många recept på pajdeg som blir torra och tråkiga
Jag gjorde rödbetsbiffar till middag som serverades med avokado, tomat, majs och salladsblad med ringlad balsamicosås, citronpeppar, flingsalt och smulad fetaost + keso och skivor av kiwi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.