Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev myntablad. Havreformar. Vispa grädden hårt och blanda ned den i rabarberkrämen tillsammans med kesella
Börja med att göra sirapen. Kör med stavmixer, och sila genom ett kaffefilter. (Jag försökte med sil först, men då kom det med en del fruktmassa som gör sirapen grumlig)
Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Garnera med lite mörk choklad vid serveringen. ))RABARBERMOUSSE lchf4 portioner200 g rabarber 2 msk outspädd stevia saft2 msk stevia strö + 10 droppar Stevia Sweet1/2 tsk vaniljpulver1 dl creme fraiche2,5 dl vispgrädde1. Skär rabarbern i småbitar och koka den tillsammans med saften tills det mesta av vätskan kokat in, ca 5 - 10 minuter
Smeten till havreformarna görs direkt i en kastrull och under tiden som de gräddas kan man passa på att vispa upp grädde tillsammans med lite vaniljsocker och skiva några jordgubbar
Underbart frasiga havreformarmed syrlig fyllning, toppade med daim. En dessert som inte kräver massa pill i köket medan gästerna väntar utan kan förberedas i god tid
Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen. Min rabarberfrossa fortsätter och i helgen gjorde jag en mousse enligt Marianns recept och hon visste också berätta att rabarbern bara har 5,5 gram kolhydrater, så den passar bra för LCHF desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.