Hasselnötspaj med Chokladtryffel
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sockerdeg
  • 100 g Normalsaltat smör
  • 100 g Florsocker
  • 200 g Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 1 krm Salt
  • Skär smöret i små bitar och blanda det med övriga ingredienser tills inga klumpar kvarstår.
  • Platta ut degen och lägg den i en plastpåse som läggs i kylen ca 2 timmar Smörj en paj form (ca 24-26 cm i diameter) och fodra formen med sockerdegen.
  •  
  • Pajfyllning
  • 130 g Rumstempererat smör
  • 140 g Strösocker
  • 2 st Ägg
  • 75 g Vetemjöl
  • 1 tsk Pressad Citronsaft
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • Rivet skal av 1 apelsin (bara det orangea).
  • Vispa smöret och sockret fluffigt och vitt.
  • Rör i ett ägg i taget och blanda sedan i vetemjöl, salt, bakpulver, apelsinskal och citronsaft och rör tills smeten blir "slät".
  • Bred ut paj fyllningen i den fodrade paj formen och baka av på 175 grader i ca 15-20 minuter tills pajen fått en gyllenbrun färg.
  •  
  • Chokladtryffel
  • 50 g Mörk choklad
  • 25 g Mjölkchoklad
  • 50 g Grädde
  • 10 g Mjölk
  • Hacka chokladen i små bitar och lägg dem i en skål.
  • Koka upp mjölk och grädde och häll det under omrörning över chokladen och fortsätt rör tills du får en slät tryffel.
  • Bred ut tryffeln över den svalnade pajen och ställ den i kylen tills den stelnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.