Harira ca 4 port + matlåda. / Anki och Håkan Harira ca 4 port + matlåda. Matprogram är något av det bästa vi vet, kanske inte direkt någon överraskning och möjligtvis onödig information men så är det i alla fall
Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten
Såhär i vinterkylan är det alltid gott att få i sig en varm soppa och min favorit är harira - en marockansk soppa med kikärtor, linser, vermicelli och lite kött
Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten
Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
Tillbaka från skåneland efter några sköna dagar. Johan åkte på fiskehelg med grabbarna så jag och Oliver passade på att umgås bort mormor och morfar lite
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Årets första inlägg blir ett recept på bröd, närmare bestämt marockanskt inspirerade platta bröd. De är perfekta som tillbehör på buffébordet, till salladen, som frukostmacka, mellanmål eller att doppa i en god mustig gryta
Ikväll ska vi grilla med några polare och jag tog tillfället i akt att baka bröd till maten. Det här brödet gör alltid succé när man bjuder på det, brödkorgen brukar snabbt bli tom
Det här receptet har jag testlagat för ICA Buffé och det var en riktig höjdare. Jag kan verkligen inte påstå att vi är några storätare av lamm här hemma, men lammfärs var en bra början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.