Jag serverade soppan med spröda smördegspinnar med ost, som jag köper på Lidl. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
När du flyttar över kycklingen till formen, se till att allt följer med ner i formen. Lägg i botten på en stor ugnssäker form och häll över lite olja och rör runt
I mitt recept pårostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Tiden tickar förbi och annat som skulle vara medpå denna påskinspirerade middag förbereddes. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Skala och hacka vitlök, gul lök och palsternacka grovt. Blanda den mixade röran med buljong. Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa
Lustigt med taleggio som är så snäll i doften naturell, men när den blir varm så sprider sig en minst sagt speciell doft som man antingen uppskattar eller rynkar på näsan åt
@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. Ugnsrostad broccoli blir nötig i smaken och jag har kommit fram till att jag nog gillar den bäst ugnsrostad
Ett knippe knipplök alt schalottenlök eller salladslök 8 pilgrimsmusslor 1 dl vetemjöl till panering 50 g smör smör till stekning Hasselnötter Salt Skala och skiva löken med delar av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.