Med inspiration från Paul Svensson blev det halstradmakrill serverad med en senapsdressing. Krydda makrillfiléerna runt om med curry, svartpeppar och flingsalt
Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till
Häll på Olivoljan och krama med händerna mangold bladen så att du bryter ner strukturen lite. (Går lättast om du gör det i en skål med vatten så att det inte stänker, sila sedan i ett durkslag)
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
halstradtorskrygg,. Det är ju lite krångligare med färsk fisk eftersom man helst ska äta den samma dag som man har köpt den vilket innebär att det blir några extra turer till affären i veckan men det är helt klart värt det eftersom det är så himla gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.