4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Igår blev det en god bowl medhalstradlax, vitkål, morötter, gurka och rödbetor. Älskar kombinationen med mjuka och krispiga grönsaker tillsammans med den lite sotiga smaken på laxen
Krydda laxenmed salt, peppar och paprikapulver. Lax, fänkål och saffransaioli på en måndag. Men att göra egen majonäs är ju en sak en matbloggare borde kunna bemästra, så jag satte helt enkelt igång med projektet
Placera i en skål med kant och strö över resten av kryddblandningen. Smaka av med salt och peppar. 1 kg färsk lax av mittbiten, eller i benfri filé med skinnet kvar. 1citronklyftorFiléa laxbiten och ta bort alla ben eller halvera laxfilén. Gnid in filéerna med 2/3 av blandningen och lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra. Täck med plastfolie och ställ i kyl i 1 1/2–2 dygn. 1Smält smöret till stuvningen i en gryta, vispa ner mjölet och späd med mjölken under kraftig vispning. 1Skär laxen i 6 breda bitar och halstra dem i en torr stekpanna i 1 minut på varje sida. 1Servera laxenmed den dillstuvade potatisen, grönsallad och citron
Servera laxenmed gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney). Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.