Bred färskosten på brödet ochlägg på laxen, strö över gravlaxsås. 80,0 gram Gravad lax60,0 gram Rågkusar4,0 tsk Färskost extra light 5% fett Philadelphia1,0 st Äggkokt1,0 msk Gravlaxsås0,5 st ApelsinGör så här. Servera med ett koktäggoch 2 klyftor apelsin
Servera laxen tillsammans medkokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Smörj en form ochlägg i potatisskivorna. Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
Ta ur mandeln ur stekpannan ochlägg i ett serveringsfat. Lägg över löken i serveringsfatet. Blanda ihop haricot verts med övriga ingredienser, salta och peppra
Skär tomaterna i klyftor, avokadon i tärningar, apelsïnen i hinnfria klyftor, resten av frukten i tärningar och Skiva eller klyfta ägget Bottna en tallrik med machesallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.