Dessa hallonrutor var goda, men ni vet hur det är med vissa kakor. Med detta recept kändes det dock som det blev väldigt mycket kaka och inte tillräckligt mycket hallon/choklad på varje bit
Hacka chokladenoch strö över kakan. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, och kardemumman och rör ner det i smeten
Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen ochtoppa sedan med resten av chokladsmeten. Den går att göra utan bär i och bara toppamed frukt om man vill det
Toppa gärna med vispad grädde såklart, och kanske bitar av skumtomtar. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppamedchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppamed grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Häll upp i en kopp ochtoppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppadmed tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.