Skölj och rensa bären. Blanda bär och syltsockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha
Denna gång blir det en hallonmarmelad på resterna av de hallonen som fanns i frysen. Jag har tidigare skrivit att jag på något sätt har blivit en marmeladbloggare
Hallonmarmeladmed blodgrape. Vi gillar det där med att koka egen marmelad, det går ju så snabbt och lätt när man har i syltsocker och gör man en sats som denna som inte är så stor så kan man prova nya smaker ofta, ofta
Det är inget hallonår så jag fick vara nöjd med ½ kilo hallon. Efter en semesterdag där man har kollat in antikaffärerna i Eksjö och gjort en del fynd, gjorde jag och vår hund Emil en härlig skogspromenad och plockade hallon
Två sorters marmelad - att ta med mig till staden - kokade jag på hallonen jag plockade i Svartå. En med gula hallon, rabarber från mors trädgård och vanilj
Koka upp ättika, strösocker, vatten, vitpeppar, lagerblad och stjärnanis. 4 hela stjärnanis. Sjud i cirka 5 minuter och tillsätt hjortronen på slutet, låt svalna helt
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis bjöd ICA på under sin julfrukost i september. Den var så världsgod att jag bara måste dela med mig till er inför adventstider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.