Hallon- och yoghurtkrans
Arla
Arla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 12 msk hallon puré
  • 1½ dl frystorkade hallon
  • 15 dl Arla Köket® grekisk yoghurt
  • 11 dl strösocker
  • 15 dl hallon puré
  • 1½ dl honung
  • 1½ urskrapad vaniljstång
  • 12 dl Arla® vispgrädde
  • 1125 g färska hallon
  • 11 msk frystorkade hallon
  • 120 marängerGör så här: Marängkrans: Sätt ugnen på 90°. Blanda äggvita och socker i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills sockret har smält, ca 60°. Häll blandningen i en köksmaskin och vispa till en fast maräng. Vänd försiktigt ner hallonpuré och frystorkade hallon. Bred eller spritsa ut ¾ av smeten till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa minimaränger av resterande smet. Grädda mitt i ugnen på 90° ca 3 tim. Hallon- och yoghurtsorbet: Mixa yoghurt med socker, hallonpuré, honung och vaniljfrön. Kyl väl. Kör sorbeten i glassmaskin och ställ i frys fram till servering. Montering: Låt sorbeten stå i kyl ca 20 min. Vispa grädden. Lägg ut kulor av sorbeten på marängkransen. Toppa med grädde, färska och frystorkade hallon och minimaränger.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.