Somrig smulpaj med rabarberoch jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Blanda rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl i en bunke
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Jag fick rabarber av en jobbarkompis och så hade jag färska jordgubbar, så de fick samsas i pajen. Det är alltid lika uppskattat och så enkelt att göra
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpajoch inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonen med potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Tillsätt kokosflingor, havregryn och vetemjöl. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Blanda de frysta bären med potatismjöl och socker i en pajform av glas, ca 24 cm i diameter. Strö dem över bären och grädda pajen i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. 500 g hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.