10-15 grader
samt regn när vi helst av allt vill ha 20-25 grader och solsken…HALLÅ de kan väl åtminstone ge oss lite växlande molnighet? I morse hade de till och med mage att berätta att det snöat i vissa delar av Sverige förra veckan…SKÄRPNING! Vi är faktiskt inne i mitten av maj nu!
100 gr
frusna hallon
100 gr
frusna blåbär
1 näve
frusna lingon ( kan uteslutas om man inte gillar lingon i paj)
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallonochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonochblåbär
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Denna cheesecake smakar gott av kanel, hallonochblåbär. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Här blev vi så otroligt sugna på surströmming att vi krängde en bruk till middag igår, och naturligtvis så följer det med en efterrätt efter en sådan måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.