Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Hösten är långt gången och idag är det dags för vintertid. Jag har en ny befattning på mitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av min lediga tid går åt att planera matlagningskurser och fundera på mina kostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Ta det bara bit för bit och tänk på vad du stoppar i grytan – du vill inte ha en kladdbouillabaisse. Lägg en morot, en halv lök, några fänkålsbitar, en liten torkad chili, nio svartpepparkorn och tre lagerblad i en liten kastrull och fyll på med vatten
Spenderade helgen i min mors stuga på Österlen. På lördagen besökte vi veteranmarknaden i Degeberga. På kvällen åkte vi alla till Friden och makalösa pizzor med allt från tryffelsalami, chevre och lammfärs till en hel liten bläckfisk
Ser fram emot hösten och tänker verkligen se till att det går hela vägen den här gången. En förskola är väl inte det bästa stället att hålla till på om man vill bli frisk fort ( vilket jag behöver bli då jag ska göra ett litet ingrepp i morgon och inte vill komma dit sjuk ) eller smitta andra för den delen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.