Sej med dijonsenap, vittvinoch blandade örter. Men just matlagningsvin, senap och schalottenlök - det är tre av de basingredienser utan vilkamitt kök inte kan fungera
På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
Lägg ner högreveni en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad ochrosmarin. Det är en konst att få till en högrev så den är likaskivbar som en oxfiléochsamtidigt så den smälter på tungan
Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och en grilladbithögrev slår miglikt en rivningskula mot en dammig betongvägg
Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet. olja, salt ochfinmald fänkål. olivolja. salt och peppar. Ta ut potatisen häll av vatten lägg i långpanna ochringla över salt, fänkål och olja
Häll imadeira-vinet när köttet fått fin färg och låt det sedan reduceras ner tillsblirantingen som sirapikonsistensen eller det nästan försvunnit, håll då på buljongen och låt den sedan koka ner till hälften
Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta ochvitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.