Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kavla ut degen supertunnt med en kruskavel och mycket mjöl. Blanda alla torra ingredienser (spara 1-2 dl vetemjöl till utbakningen), tillsätt dem och blanda snabbt ihop med degvätskan till en lös deg
Helgen är slut och söndagen är här, det har varit lugna dagar medträning och god mat. Nu börjar en vecka med ett par dagar i Stockholm, företagsjobb och dessutom är det alla hjärtans dag
Veckan har innehållit så mycket kunskap om bra mat och träning, varvat med historier från deltagarna om hur de fått ett mycket bättre liv tack vare övergången till LCHF
Allt kan och kommer säkert att förändras imorgon men jag njuter av situationen medan den pågår. Andra börjar så smått äta fastlagsbullar men jag kör fortfarande med saffransbullar
En ost med stor sälta och tydlig fårostsmak, hård, nästan smulig med knastriga kristaller. Bredsjö har åstakommit ytterliggare en fantastisk ost, Bredsjö Hård
pulver fördelas med sikt. Blanda om massan väl med en spatel eller en gaffel. När massan har svalnat och har konsistens av en normal bröddeg kan du rulla den till korvar och klippa till karameller av valfri storlek med en sax
Förra året hängde jag med någon historiskt klädd dam på Skansen som bakade hårda tunnbröd. Dela degen i fyra delar och kavla ut, först med vanlig kavel och sen med krusig kavel till tunna kakor
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Dessutom sov jag dåligt i natt med tusen tankar som for runt i huvudet så jag vaknade med huvudvärk. Igår var det terminsstart för sonens Jujutsu-träning och efter träningen åt vi omelettpizza till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.