Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Tyvärr är tofu inte billigaste vego-maten. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Tofu köper man nog oftast färdig men man kan ju också göra den själv, antingen från grunden med sojabönor eller som idag en hemgjord tofu gjord på färdig sojamjölk
Kom ihåg att steka tofun precis innan servering. Skär tofun i skivor. 400 g tofu. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. 400 g tofu
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Skär upp tofun i tärningar, bananerna gör du till "bananpengar" som man säger på förskolan. 1 paket naturell tofu (270 g). 2 bananer 1 paket naturell tofu (270 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.