Grädda i 175º i 40-50 minuter eller till den är färdig. Rör äggulor och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det och även vetemjölet blandat med bakpulver
Guldkaka är en sockerkaka gjord på äggulor, perfekt att baka när man t ex har gjort maränger (eller som i mitt fall budapestrulle) och har några äggulor över
En variant på vanlig sockerkaka fast med citronsmak. Den smakade som en sockerkaka som min mormor ofta bakade, då gjorde hon den på en paketmix som hon köpte
Grädda i 175 grader i ca 30 min för kakan och 10-12 min för muffins. Fika lugnt - Kram kram 3 äggulor. Den här kakan är perfekt att baka när man har fått äggulor över efter att ha gjort maränger
Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd. Däremot är det aldrig fel att ha något fikaaktigt på lut i frysen - varken på sommaren som är fikasäsongen framför alla andra, eller i advents - och juletid som inte kommer långt efter när det gäller fikaintensitet
En Golden cake, alltså en riktig guldkaka. 1-2 tsk vodka eller rom. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45-50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10- 15 minuterna så du vet om den är klar. Låt den vila i formen ca 10-15 minuter. 1-2 tsk vodka eller rom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.