Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller
När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Hej midsommarvecka. Ja, på fredag är det midsommarafton, helt otroligt eller hur. Som det ser ut nu så skulle det behövas både skidunderstället under midsommarklänningen och regnjacka
Receptet har Håkan hittat i boken "Det glömda köket"av Jens Linder, vi har som sagt haft en väldig nytta av den här i köket, där är mycket att beta av i den guldgruvan
Alltid när vi närmar oss hösten brukar jag bli sugen på björnbär. Hemma i Falkenberg är det lätt att plocka och jag kan nog nämna minst en fyra-fem ställen där det finns buskar att plocka från på rak arm, men här i Malmö är det ju som väntat lite glesare med frukt och bär mitt i stan
Ni ska få receptet på en supergod toscapaj (rostad mandel + kolasmet = hurra. ) jag bakade i förra veckan tagen ur en bok jag hittade i mina gömmor - Annas pajer - som för övrigt är en liten guldgruva när det gäller båda matpajer och söta pajer
Postat av Helena torsdag 07/06 2018 kl. 9. 28 Kommentera. Caesarsallad med kyckling & enkel dressing. På bokrean köpte jag Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av Sara Begner och i den har jag hittat flera bra rätter
Vi gillar ju sötsaker. Faktum är att vi är designade för att uppskatta sött. En kvarleva från när de söta som fanns i vår omgivning bestod av en handfull bär eller om vi hade tur ett äpple eller annan frukt (som då inte var långt så när lika sött som de sorter vi har drivit fram och äter idag)
Det känns inte riktigt som Sichuan, ännu. Men. Det vietnamesiska köket är verkligen en guldgruva. Lätt, friskt och spännande med fermenterade, syrliga och söta toner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.