Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ha i de krossade tomaterna, vattnet, kikärtorna, de soltorkade tomaterna, citronenoch oliverna. I originalreceptet används skal och saft av färsk citron, men jag behöver göra över med min hemmagjorda saltinlagda citron så jag använde den istället
Blanda allt i en skål, smaka av medmed olja, citron eller salt och servera direkt. Nu gäller det att ta vara på överflödet så att det räcker längre fram under sommar och kanske till ochmed höst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.