Servera grytanmed jasminris och limeklyftor. Koka ris enligt anvisning på paketet. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar och svampen får lite stekyta
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Den här krämiga grytan tar lite tid att göra eftersom du måste göra pumpapuré också. Den ser inte mycket ut för världen, speciellt inte med detta mobilfoto eftersom jag glömde kameran
Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
14 dl kokosmjölk. 1Häll i krossade tomater och kokosmjölk. 1Häll sedan i linserna och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter. 1Servera med bröd eller ris
Tillsätt kryddorna och låt fräsa med sett tag innan du häller i vatten, buljong och kokosmjölk. En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Smaka av med salt och peppar. Häll i vinet och fyll på tills köttet täckts. Späd med mjölk och vispa snabbt ihop till en luftig puré, med en elvisp eller i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.