Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Gjorde falafel hemma ikväll, wow så gott det var, och enklare än vad jag har trott. Falafel3 dl kikärtor (färdigkokta)1 dl bladpersilja4 vitlökar 1 liten gullök 1 msk vetemjöl1 tsk spiskummin1/2 tsk Koriander (torkad, malen)1 krm kardemummaSaltPepparOlja till fritering ( 5 cm i en tjock bottnad kastrull)Yoghurtsås 1,5 dl turkisk yoghurt1 tsk ekologisk 100%honung 1 krm samba olek (eller efter önskad smak) 1 tsk riven ingefära 1 krm Koriander SaltTillbehörTortillabrödSalladKokt ris med koriander, spiskummin och bladpersilja Yoghurtsåsen Hummus (gjorde egen men vart inte helt nöjd med receptet så ska lägga upp ett recept när jag blir nöjd med relutatet, lägger bara upp recept som jag blir nöjd med) Smaklig måltid
Chiapudding är frukosten på allas läppar - prova en variant med apelsinsmak. ChiapuddingGrundreceptChiapudding är enkelt att tillaga, smakar gott både som efterrätt och som mellanmål och är dessutom mycket nyttigt
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gör en liten grop på toppen - tänk vulkan - och tillsätt ägg och salt. Vik och tryck ner degen i cirka 5-10 minuter. Om du ska använda en pastamaskin för att kavla ut degen räcker det generellt med 5-6 minuters knådning. När man gör tagliatelle passar en skärare som är 1/2 centimeter bred och för spagetti passar en skärare som är cirka 2-3 mm. Pastakuddarna är klara när de flyter upp till ytan, vilket brukar ta mellan 3-6 minuter. Spagetti och tagliatelle börjar bli klara efter cirka 2-5 minuter, smaka av dem tidigt så att de inte blir överkokta. Skriv ut Dela E-post Pinna 375 5 dl durumvete. 1-2 msk vatten
Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.