Servera fläsket med lökröran, blomkålsbiffarna och lite lingon. Att göra bullarna med blomkålsmos gick riktigt bra och smeten blev förvånansvärt lätthanterlig i stekpannan
Stektfläsk med kokt potatis och löksås. Jag lyxade till det med smörstekta färska morötter och grön sparris till rätten, men självklart kan du servera rårivna morötter och kanske en enkel vitkålssallad till istället om du vill hålla dig till det klassiska
4 500 g kålrot 700 g mjölig potatis flytande margarin till stekning salt och peppar 500 g strömmingsfilé 2 gula lökar 2 tsk wasabi (på tub) 2 msk majonnäs ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag är upväxt med den varianten där man har den stekta löken vid sidan om och inte i såsen. Vi var på vårt Ica Kvantum här i Hörby häromdagen och råkade få syn på en stor förpackning med de där långa stekfläsken
3 portioner 500 g sidfläsk 2 gula lökar 2,5 dl grädde Salt Vitpeppar Smör 1 tsk sojakulör 300 g blomkål 1. Stek fläsket, koka blomkålen 2. Bryn i rikligt med smör tills löken börjar bli mjuk och glansig 4. 500 g sidfläsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.