Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Det här är en variant av tekakor innehållande rågsikt. Platta ut dem till kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer
Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca. 10 cm i diameter till tekakor. Gör så här. 1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca
Idag blev jag himla sugen på nybakat bröd när jag fick syn på påsen med brödkryddor i skåpet. Jag tycker att allt bröd med brödkryddor smakar himmelskt
jag bakade fantastiskt goda tekakor igår, saftiga, smakrika och med tuggmotstånd. Jag har fallit i någon svacka och bakningen känns väldigt långt bort men nu har jag börjat komma igång igen med lite lättare recept så att det inte känns för jobbigt
Receptet är riktigt enkelt att göra och jag valde att smaksätta mina tekakormedkummin samt fänkål idag men det går lika bra att skippa kryddorna om man inte vill ha dom
Nagga dem med en gaffel. 4 Häll ner vätskan och rör ut den med en träsked. 11 Låt kakorna jäsa med bakduk över i ca 10 min. 13 Lägg kakorna på galler och låt dem svalna med bakduk över
Här har jag gjort en lite grövre variant med linfrön och rågmjöl. Tekakor tycker jag är riktigt gott. Värm mjölken till 50 grader och blanda med havregryn, linfrön, salt och sirap. Grädda tekakorna på 200 grader i 10-15 minuter
Grova snabba tekakor. Grova snabba tekakor, 16 st. Om ni har tid så låt jäsa under bakduk i ca 30 min annars så gör ni 16 tekakor och lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. 16 tekakor och
Forma dem till bullar som du plattar ut till runda tekakor. Jag hittade det här receptet och satte igång med bakningen direkt efter att skolarbetet var inskickat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.