Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina. Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor
Gör så här. 1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca. 2 timmar. 2. Smält smöret och blanda i. 3. Rör ut jästen i sockret och blanda i det i smeten
Idag blev jag himla sugen på nybakat bröd när jag fick syn på påsen med brödkryddor i skåpet. Jag tycker att allt bröd med brödkryddor smakar himmelskt
Men nu över till dessa smarriga tekakor, lite grövre variant och riktigt goda. En sån där härlig dag har snart passerat, jobbat har jag gjort, sen lite sola i trädgården(äntligen lite värme) efter det en springrunda 6,2km, gick sjukt bra, laddade upp med ett rejält gäng jordgubbar innan det var dax att springa, fick grym energi
40-årskalas i lördags. Då passar söndagen perfekt för en bakdag, tråkigt väder var det också. Nu är vi inne i midsommarveckan och vädret är som vanligt kasst
Grova och goda tekakor är fint till mellanmål. De är oslagbart goda när de är nybakade och lite varma. Det blir 30 -40 stycken beroende på hur stora man vill ha dem
Upptäckte imorse att brödet var slut - ve & fasa. Jag gillar att baka bröd men var inte sugen på att lägga hela dagen så jag ville göra något snabbt och enkelt
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.