Lägg överst all potatissom är kvar. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig ochgenomstekt. Lägg i tomatpurén, krossad tomat, , chilisås, buljongtärning, vatten, pressa ner vitlöksklyftorna
Kanske har du – precis som jag – överbliven potatis i kylen. Att steka dem i pannan är bland det enklaste man kan göra, och här kommer ett kort recept på en riktigt god smaksättning
Lägg i potatisklyftorna i bunken och vänd om tills alla potatisklyftorna är täckta med blandningen. Blanda alla ingredienser utom parmesanosten i en bunke
Lägg potatisarna på en plåt. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans ochsom alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Ingen i vårt kök är egentligen så vansinnigt tossig i just nypotatis, förutom de allra första gångerna de ligger sidan om matjessillen på tallrikarna, sen längtar vi ganska fort tills att det ska bli en annan potatissäsong
Focaccia med tomater, flingsalt, rosmarin och oliver. Det blir som ett platt paket. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.