Då är det söndagkväll igen och vi har en händelserik och spännande vecka framför oss med mycket som ska hinnas med men jag hoppas det även blir lite altanhäng i solen
Blanda ihop och låt den hela fläskfilén dra LÄNGE. i denna goda blandning, gärna i dubbla påsar. Sedan är det bara att lägga den på grillen 1 dl olivolja eller rapsolja
Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras
Blanda sedan med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Räkna med en marineringstid på 30-60 minuter för små och tunna detaljer
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Blanda alla ingredienser ordentligt med en stavmixer. Pressa vitlöken, mortla hälten av senapsfröna. Det skall inte bli senapspulver så mortla inte alltför fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.