Imorse frågade jag vad herrskapet var sugna på till middag och efter lite diskuterande kom vi fram till att det skulle bli grillat lamm och gärna lammkebab
Jag vet egentligen inte om detta förtjänar att kallas shish kebab. Shish kebaberna fungerar dessutom hur bra som helst att ha med som utflyktsmat och äta kalla, bara doppa i hoummis eller i en youghurtsås och ha pitabröd till
Blanda linser, snöärtor, oliver, grillade tomater och feta i en skål. Värm lite olja i en stekpanna och stek kebabbitarna i 2-3 minuter. 1 förpackning Hälsans Kök kebab / sojabitar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat. Hamburgare och pizza går helt bort om jag lyckas hitta en riktigt god kebab i pita
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.