HEL GRILLAD KYCKLING, DILLIGA GRÖNSAKER &CITRONSMÖRSÅS. En syrlig smörsås gör det hela lite saftigare. Krydda den med dina favoritkryddor, fyll den med färska örter, lök och citron, stoppa lite extra smör under skinnet så får du det kripspigt och sen på grillgallret
Fredag eftermiddag och solen bjuder på skön försommarvärme. Denna goda kycklingsallad medgrillad kyckling istället för kycklingfiléer är det otroligt mycket smak på och i kombo med bacon, balsamvinäger och crème fraich med smak av fetaost och soltorkade tomater säger jag bara ”yummie”
Känn efter med sticka när kycklingen är färdig. Förutom att grillad kyckling i affären kan vara en frodig bakterieodling så här års så kan den innehålla annat skit, som smakförstärkare och annat
Här kommer dagens lunchtips, ett släng-ihop av det som fanns i köket. Hacka löken, vitlöken och stek på medelhög värme tillsammans med kryddorna och lite olivolja
Kycklingen marinerades först i olivolja, soya, balsamvinäger, salt, peppar, vitlök och när den började bli klar penslades den med Stubb´s hickory barbeciesause som är underbart god
Sila och rör ner dressingen tillsammans med örter och jordnötter och rör om ordentligt. Skala och kärna ur papayan och skär den fint eller riv på rivjärn
Jag tycker det är skönt att inte äta för mastig och stabbig mat på sommaren. Något grillat med kall sås och en matig sallad blir det mer än en gång under juni-augusti om jag får bestämma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.